GRATIS VERZENDING BOVEN €80,-

Trenchcoat dames

Draag een Airforce trenchcoat voor dames en je ziet er het komende seizoen buitengewoon stijlvol uit. En de seizoenen erna ook, want we maken gebruik van hoogwaardige stoffen die net zo lang meegaan als de tijdloze designs van onze jassen. Damestrenchcoats zijn namelijk al tientallen jaren populaire mode-items en zullen dat nog lang blijven. Deze lange jassen kleden mooi slank af en staan eigenlijk iedereen mooi.

Hoe ziet een damestrenchcoat eruit?

Binnen ons assortiment zijn onze trenchcoats voor dames eigenlijk best bijzondere jassen. De meeste Airforce jassen hebben namelijk een vrij sportieve uitstraling. Dat komt bijvoorbeeld doordat we licht glanzende stoffen gebruiken of omdat ze gevoerd en doorgestikt zijn. Een trenchcoat voor dames ziet er heel anders uit. Dit is een lange zomerjas met een behoorlijk nette uitstraling. Een damestrenchcoat valt ongeveer tot op je knieën. Als het in de lente of zomer ’s morgens vroeg nog wat fris is, kun je dus vertrouwen op de warmte die een trenchcoat brengt.

Een trenchcoat kleedt af door zijn lengte. Bij een damesmodel kun je jouw figuur echter nog meer nadruk geven door de ceintuur wat strakker aan te trekken. De ceintuur zit ter hoogte van je middel en maakt het mogelijk om de jas te tailleren. Op een wat warmere zomerdag kun je er ook voor kiezen om je damestrenchcoat open te dragen, met de ceintuur los. Je zult zien dat de wat meer nonchalante look die je daarmee creëert ook heel goed werkt. We gebruiken lichtgewicht stoffen die goed met je mee bewegen, dus met je comfort zit het hoe dan ook goed.

Al meer dan honderd jaar een geliefd mode-item

Vanwege de stijlvolle look is het misschien moeilijk voor te stellen, maar de eerste trenchcoats werden voor het leger ontworpen. In de Eerste Wereldoorlog vonden soldaten in de loopgraven deze jassen vooral prettig om te dragen. Daar komt de naam van de jas ook vandaan: “trench” is Engels voor loopgraaf. Trenchcoats waren een stuk lichter en dus veel comfortabeler dan de wollen overjassen die soldaten daarvoor droegen, maar ze boden net zulke goede bescherming tegen de elementen. Tegelijkertijd waren de zakken in trenchcoats heel handig voor militairen.

Net als de parka en het bomberjack was de trenchcoat echter te mooi om alleen maar als legerjas gebruikt te worden. Veteranen bleven de jassen ook na hun dienst dragen, waarna hun vrouwen en vriendinnen de trenchcoat ook leerden kennen. Het duurde daarna niet lang voordat de trenchcoat uitgroeide tot een geliefd mode-item bij zowel mannen als vrouwen. Modeontwerpers experimenteerden door de jaren heen volop met stoffen, kleuren en hoelang de jas is, maar het klassieke, chique aandoende design is grotendeels onveranderd gebleven.

De trenchcoat als onderdeel van je outfit

Hoe mooi onze trenchcoats voor dames ook zijn, ze moeten natuurlijk wel bij de rest van je kleding passen. We hebben er tijdens het ontwerpen van deze dameszomerjassen dan ook rekening mee gehouden dat ze goed moeten matchen met de rest van je kleding. Om die reden hebben we gekozen voor neutrale kleuren. De eerste trenchcoats waren kaki en je vindt bij ons ook jassen in verschillende tinten die daar enigszins op lijken, zoals Brindle, Sand Shell en Cement. Maar een donkerdere trenchcoat in Dark Navy Blue of True Black ziet er ook heel elegant uit.

Het voordeel van al die kleuren is dat ze neutraal zijn en daarom goed combineren met andere kleding. Als je op een aangename zomermiddag je trenchcoat open draagt, past bijna ieder T-shirt of vrijwel elke jurk er wel bij. Of misschien draag je er wel een warme sweater of hoodie onder als het al wat kouder begint te worden, maar je het liefst je dameswinterjas nog even in de kast laat. Door hun lengte zijn damestrenchcoats namelijk prima tussenjassen voor dames . Ook qua pasvorm hebben we er rekening mee gehouden dat je comfortabel moet kunnen bewegen als je jouw trenchcoat over een shirt of trui draagt.

Meisjestrenchcoats voor jonge dames

Damestrenchcoats van topkwaliteit materialen

Aangezien de trenchcoat al meer dan honderd jaar gedragen wordt en in die tijd eigenlijk nooit uit de mode geraakt is, maken we onze trenchcoats met het idee dat je ze nog jaren kunt blijven dragen. Dat zit hem niet alleen in het design: ook de materialen die we gebruiken zullen lang mooi blijven. Oorspronkelijk werd de trenchcoat gemaakt van gabardine, dat een beetje op waterdicht gemaakt spijkerstof lijkt. Die stof is echter ook vrij stroef. Daarom hebben wij gekozen voor een mix van polyester en spandex.

Polyester beweegt lekker soepel en ademt genoeg om ervoor te zorgen dat je het ’s zomers niet te warm krijgt in je trenchcoat. Het kleine aandeel spandexvezels dat we aan het materiaal toegevoegd hebben maakt de stof enigszins rekbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je lange jas je bewegingen in de weg zit: hij stretcht gewoon met je mee, waardoor hij extra comfortabel wordt. Alle trenchcoats voor dames uit ons assortiment zijn waterafstotend en winddicht.

Trenchcoat voor dames online kopen

Voor stijlvolle dames is er eigenlijk geen betere jas dan de trenchcoat. Bij de webshop van Airforce kun je trenchcoats voor dames van alle leeftijden kopen. We hebben namelijk ook een mooie selectie trenchcoats tussen onze zomerjassen voor meisjes . Bestel je nu, dan zorgen wij ervoor dat je jouw nieuwe damestrenchcoat zo snel mogelijk in huis hebt.