Gratis verzending vanaf € 80

Winterjas parka

 1. DOUBLE ZIP FISHTAIL PARKA
  DOUBLE ZIP FISHTAIL PARKA
  Vanaf € 244,97 Normale prijs € 349,95

Er zijn veel verschillende soorten winterjassen, maar er is één ontwerp dat al jarenlang populair is: de parka. Een parka als winterjas is winddicht, waterafstotend, warm en heel comfortabel. Bovendien: de parka ziet er mooi uit. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een parka als winterjas.

Waar komt de parka vandaan?

Als we zeggen dat een parka een warme jas is, dan zeggen we dat niet zomaar. De originele parka komt uit Rusland en via Alaska is hij bij het Amerikaanse leger terecht gekomen. Het ontwerp komt dus uit de koudste gebieden van de wereld! Jassen die door het leger gebruikt zijn, hebben over het algemeen een bewezen kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de parka, maar ook voor het bomberjack (gebruikt door piloten in de Eerste Wereldoorlog) en de trenchcoat (uitgevonden voor de barre omstandigheden in de loopgraven). Daarnaast zijn al deze jassen tegenwoordig al die jaren later nog steeds heel populair.

De parka was oorspronkelijk een lange jas met capuchon die gemaakt werd van pels. En het is nog steeds een lange winterjas met capuchon, maar tegenwoordig maken we parka’s van gevoerd polyester. Dat is duurzamer en beschermt uitstekend tegen regen en wind.

 1. REVERSIBLE PARKA
  REVERSIBLE PARKA
  Vanaf € 184,98 Normale prijs € 369,95
 2. DOUBLE ZIP 2 POCKET PARKA
  DOUBLE ZIP 2 POCKET PARKA
  Vanaf € 209,97 Normale prijs € 299,95

Parka’s voor dames en heren

Zowel in de wintercollectie voor dames als de wintercollectie voor heren zul je veel parka’s aantreffen. Een parka staat iedereen goed. De parka’s in ons assortiment komen tot op de dijen. Bij vrouwen vallen ze meestal iets langer dan bij mannen.

Parka’s zijn grofweg op te delen in twee soorten: rechte parka’s en fishtail parka’s. Het verschil zit hem in de achterkant. Een rechte parka heeft ook een rechte achterkant, terwijl de fishtail parka aan de achterkant iets langer is dan aan de voorkant. De fishtail heeft twee panden die met een touwtje of elastiek bij elkaar gehouden worden.

Hoewel onze parka’s voor dames en heren natuurlijk wel verschillen in ontwerp – ze moeten immers goed om het lichaam vallen – zijn die verschillen niet zo heel groot. De parka is van oorsprong een jas die zowel voor dames als voor heren bedoeld is. Daardoor staat hij zonder al te veel aanpassingen charmant bij zowel mannen als vrouwen. Een parka is niet getailleerd, maar heeft een rechte lijn. Door de vorm en de plaatsing van de zakken kan er wel een taille gesuggereerd worden. Hier wordt met name bij parka’s voor dames rekening mee gehouden.

Veel van onze parka’s hebben manchetten met duimgaten. Deze sluiten de mouwen goed af en zorgen ervoor dat er geen wind van onderaf de mouwen in komt. Dit is bij veel buitenactiviteiten ideaal, zoals bij fietsen en wandelen. De parka’s van Airforce zijn van hoge kwaliteit en gaan jaren mee. Een parka is de ideale jas als je op zoek bent naar een praktische jas. Door de grote zakken kun je gemakkelijk je portemonnee, telefoon, sleutels, handschoenen en andere belangrijke spullen bij de hand houden. Daarnaast valt een parka ruim en zit hij dus altijd comfortabel.

En het hele gezin

Doordat parka’s zulke praktische jassen zijn, zijn ze populair bij alle leeftijden. We hebben in ons assortiment daarom niet alleen parka’s voor volwassenen, maar ook een selectie aan parka’s voor kinderen.

Als je onze catalogus doorbladert, zal het je opvallen dat veel van onze jassen voor kinderen hetzelfde zijn als onze jassen voor volwassenen, maar dan in een kleinere maat. Wij vinden dat kinderkleding serieus genomen moet worden en daarom besteden wij evenveel aandacht aan het maken van onze kinderkleding, als aan onze kleding voor volwassenen. Dat merk je dan ook in de kwaliteit.

Voor kinderen is een parka heel handig. Het is een warme jas die comfortabel zit, waardoor de kinderen er goed in kunnen spelen. Doordat wij hoogwaardige materialen gebruiken, gaat de parka lang mee en kan hij ook wel wat hebben. Onvoorzichtig gebruik door kinderen is geen probleem voor een Airforce parka. Als je het beste wilt voor je kind, is het dus zeker een goed idee om eens naar de winterjassen in onze catalogus te kijken. Naast parka’s hebben we ook andere mooie winterjassen voor kinderen en volwassenen.

 1. LONG 2 POCKET PARKA DELUXE
  LONG 2 POCKET PARKA DELUXE
  Vanaf € 223,97 Normale prijs € 319,95

Parka online kopen

Om zeker te weten dat je een goede parka koopt, kun je het beste een parka online kopen via de webshop van Airforce. Bij Airforce verkopen we alleen jassen van ons eigen merk, waardoor we de kwaliteit goed in de gaten kunnen houden. Een parka bestellen bij Airforce gaat heel gemakkelijk en snel.

Binnen een paar dagen wordt hij aan de deur bezorgd. In onze catalogus krijg je door foto’s en video’s alle kanten van je nieuwe jas te zien, zodat je precies weet wat je kunt verwachten voordat je op bestellen drukt.

Veel mensen zijn fan van de parka, maar smaken kunnen uiteraard verschillen. Daarom hebben we bij Airforce ook andere mooie winterjassen in het assortiment. Bij ons kun je bijvoorbeeld een mooie padded bomber kopen: een gewatteerd bomberjack dat lekker warm zit en er sportief uitziet. Ook andere gewatteerde jackets zijn te vinden in onze webshop. Al onze jassen zijn in verschillende kleuren te krijgen, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. Blader vooral eens door onze catalogus om te kijken waar jouw voorkeur ligt.