GRATIS VERZENDING BOVEN €80,-

Trenchcoat heren

Op zoek naar een stijlvolle, comfortabele jas waarmee je jaren vooruit kunt? Met een Airforce trenchcoat voor heren laat je jezelf op je elegantst zien. Deze relatief lange herenjassen worden al meer dan honderd jaar gedragen en omdat we uitsluitend stoffen van de best mogelijke kwaliteit gebruiken, kun je met een trenchcoat uit ons assortiment nog wel even vooruit.

Langere herenjassen, maar toch volop bewegingsvrijheid

In hun oorspronkelijke vorm zijn trenchcoats lange jassen, maar onze lange herenjassen zijn over het algemeen wat korter dan de damesmodellen. Dat is bij onze trenchcoats ook zo. Waar een trenchcoat voor dames tot ongeveer de knieën valt, vallen onze herentrenchcoats tot net iets over je heupen. Daarmee zijn deze jassen wel wat langer dan de meeste herenzomerjassen uit ons assortiment. Tegelijkertijd bieden ze je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt als je op de fiets zit of een wandeling maakt. De subtiele split aan de achterkant helpt daar ook aan mee.

Omdat trenchcoats wat langer zijn dan de meeste andere herenjassen , zijn het ideale tussenjassen voor heren . Als je winterjas wel erg warm begint te worden, maar de temperaturen te laag zijn voor je zomerjas , is een trenchcoat een uitstekende oplossing. Sommige van onze trenchcoats voor heren hebben zelfs een fake inside jacket, waardoor ze wat warmer zijn dan de normale modellen. Als de zomer voorbij is, kun je met een longsleeve of een dikkere trui eronder je trenchcoat bovendien nog wat langer blijven dragen.

Stijlvolle trenchcoats voor heren

Van praktisch tot modieus

Een trenchcoat voor heren heeft dan wel niet de stoere uitstraling van een herenbomberjack , maar beide jassen vinden hun oorsprong in de Eerste Wereldoorlog. Waar het bomberjack uitgevonden was om gevechtspiloten hoog in de lucht warm te houden, beschermden trenchcoats de soldaten die in de loopgraven aan het werk waren. De trenchcoat bestond daarvoor al, maar in die periode werd het pas echt een gangbare jas. Dat is ook aan de naam te zien, die duidelijk verwijst naar het Engelse woord “trenches”, wat loopgraven betekent.

Voor de militairen in de loopgraven was de trenchcoat in de eerste plaats een praktische jas. De gabardine waar de eerste trenchcoats van gemaakt werden maakte de jassen een flink stuk lichter en dus ook veel comfortabeler dan de wollen overjassen die tot dat moment gangbaar waren. Bovendien boden de vele diepe zakken genoeg plek voor de spullen die ze moesten meenemen. Veel soldaten hadden na de oorlog moeite om afscheid te nemen van het stijlvolle design en bleven de jassen dragen. Zo is de trenchcoat uitgegroeid van een praktische jas tot een modieus kledingstuk.

Herenjassen die er altijd modern uitzien

Dat de trenchcoat vandaag de dag nog steeds zo vaak te zien is, bewijst dat het design tijdloos is. Daar worden we bij Airforce heel enthousiast van. Als wij een jas maken, streven we er namelijk naar dat je hem zo lang mogelijk wilt blijven dragen. Daarom baseren we onze jassen ook altijd op klassieke ontwerpen, zoals de parka , het bomberjack en natuurlijk de trenchcoat. Vervolgens geven we er onze eigen draai aan. Het resultaat is een jas die er eigenlijk altijd modern uitziet. Zelfs als je hem al een paar jaar hebt.

Een ander groot voordeel van onze designs is dat ze zich goed met andere kleding laten mengen. Donkere kleuren, zoals Dark Navy Blue en True Black, combineren overal goed mee. Maar ook als je voor een trenchcoat kiest die qua kleur dichter bij de oorspronkelijke kaki exemplaren in de buurt komt, zoals Sand Shell, Cement of Brindle, kun je ze bij praktisch ieder T-shirt , elke trui en iedere broek uit je kledingkast aantrekken. Je kunt zelf de rest van je outfit in onze webshop bij elkaar shoppen, want we hebben verschillende broeken, T-shirts, sweaters en hoodies voor heren in het assortiment.

Herentrenchcoats van hoogwaardige stoffen

Het grootste verschil tussen moderne trenchcoats en oudere modellen zit hem misschien nog wel in de stoffen waarvan de jassen gemaakt zijn. Aanvankelijk was dat gabardine, dat heel erg op denim lijkt, maar geïmpregneerd is zodat het waterdicht wordt. Voor de omstandigheden waar militairen destijds mee te maken hadden is dat ideaal, maar het is niet een stof die heel soepel beweegt. Het polyester dat wij gebruiken is dat wel. Verder ademt polyester, dus je hoeft er op een zomerdag niet bang voor te zijn dat je het snel te warm krijgt in je herentrenchcoat.

Voor de buitenste laag stof van de meeste trenchcoats in ons assortiment hebben we naast polyester ook een klein deel spandex gebruikt. Deze vezels zijn van zichzelf elastisch, waardoor je trenchcoat een lichte stretch krijgt. Hier wordt je jas nóg comfortabeler door. Hij beweegt goed mee met de bewegingen die je maakt en zal je dus niet in de weg zitten. Bovendien vinden we onze stoffen pas goed genoeg als we zeker weten dat ze nog jaren meegaan. Je kunt je Airforce herentrenchcoat het seizoen erna dus gewoon weer aan!

Trenchcoat voor heren online kopen

Hoogwaardige materialen, een stijlvolle look en onovertroffen draagcomfort: een Airforce trenchcoat voor heren biedt je alles wat je in de lente, de zomer, de herfst en misschien zelfs nog op een aantal milde winterdagen nodig hebt. Via onze webshop is het heel eenvoudig om jouw nieuwe trenchcoat te bestellen. Als we je bestelling binnen hebben, sturen we je herentrenchcoat zo snel mogelijk naar je toe.