Gratis verzending vanaf € 80

Korte winterjas

Korte winterjas

De winter is voor sommigen het ideale moment om zich helemaal in een deken te wikkelen en het huis niet uit te gaan. Andere mensen trekken juist hun warme kleren aan en maken mooie wandelingen door de natuur. Bij welke groep je ook hoort, iedereen heeft ’s winters wel een mooie, warme winterjas nodig. Lees op deze pagina meer over korte winterjassen.

Voordelen van een korte jas

Een dikke, korte winterjas zit net zo lekker warm als een lange winterjas, behalve dat hij een kleiner deel van je lichaam bedekt. Dat klinkt misschien als een nadeel, maar je hebt daardoor wel veel meer bewegingsvrijheid. Dat is handig als je een jasje zoekt om in te fietsen of misschien zelfs hard te lopen. Een kort jackje ziet er meestal een stuk sportiever uit dan een lange winterjas. Veel mensen kiezen dan ook simpelweg voor een korte winter jacket omdat ze die mooier vinden.

Omdat een korte jas een minder groot deel van je lichaam bedekt, is een groter deel van je kleding te zien. Als je een vrouw bent die graag haar benen showt in een skinny jeans, of een man met brede schouders die graag de nadruk op zijn spieren legt, is een korte winterjas heel geschikt. Een korte winterjas kan op die manier je figuur heel mooi benadrukken. Een ander voordeel van een korte winterjas is dat hij vaak ook geschikt is als tussenjas wanneer je er iets duns onder draagt.

Korte jassen dames

Korte jassen voor dames

Voor dames hebben we een heel leuk model in ons assortiment: de Puffer jacket. Dit is een jasje dat wat ontwerp betreft gebaseerd is op een bomberjack. De kraag staat echter hoog op, waardoor hij lekker warm om je nek heen zit. Onze puffer jacket is een gewatteerde jas die de typerende doorgestikte structuur heeft. Hij is gemaakt van synthetisch materiaal dat waterafstotend en winddicht is. Zo blijft je bovenlichaam ook droog en warm in een regenbui of bij zware wind. Dit in combinatie met de extra dikke voering maakt zo’n kort jasje toch comfortabel en warm. Wist je dat de Puffer jacket ook gebruikt kan worden als ski-jas voor dames?

Veel van onze winterjassen zijn vooral te koop in donkere en aardse tinten. De Puffer jacket is daar een uitzondering op: hij is ook te koop in neongroen. Deze variant van het jasje is populair bij jonge, sportieve vrouwen die het leuk vinden om op te vallen tussen alle donkere winterjassen om hen heen. Natuurlijk weten we dat lang niet iedereen een neongroene jas wil, dus we hebben ditzelfde model ook gewoon in het zwart en bruin. Uiteraard hebben we ook een grote verzameling aan lange winterjassen voor vrouwen, als de Puffer toch niet helemaal je stijl is.

Korte winterjassen heren

Korte winterjassen voor heren

Bij de winterjassen voor heren zijn de verschillen tussen kort en lang veel kleiner dan bij de dames. Waar damesjassen variëren van jassen tot op de kuiten, tot jassen die net boven de heupen vallen, is de range bij heren van net op de heupen tot net op de dijbenen. Het is daarom iets lastiger om een duidelijke scheiding te maken tussen lange en korte jassen. Trenchcoats en parka’s zijn over het algemeen te lang voor een korte jas. Als we het over een korte winterjas voor heren hebben, hebben we het dus meestal over gewatteerde jassen.

We hebben een aantal verschillende modellen gewatteerde winterjassen voor heren. Het kortste model daarvan is de Sorona jacket. Deze komt tot net op de heupen en heeft een opstaande kraag. De Sorona jacket is gevuld met Sorona® DuPont vulling: een plantaardig polyester dat een ecologisch verantwoord en diervriendelijk alternatief is voor dons. Deze jas heeft twee steekzakken die afgesloten kunnen worden met een rits. De Sorona jacket heeft geen capuchon en is iets dunner dan andere winterjassen, waardoor hij ook heel geschikt is als tussenjas voor heren.

Ook onze gewatteerde jassen Robin, Otis en Dennis zijn korte jassen. Deze hebben naast een hoog opstaande kraag ook een capuchon en de stof is wat dikker dan de Sorona jas. De drie modellen verschillen met name van elkaar in rits en zakken, waardoor het Robin model er bijvoorbeeld rustiger uitziet dan het Dennis model. Verder hebben we ook nog een mooie softshell padded bomber voor mannen als optie voor een korte winterjas. Softshell is een materiaal dat licht rekbaar is, waardoor een jas van softshell altijd comfortabel zit en mooi valt.

Korte winterjas online kopen

Korte winterjas online kopen

Voor een korte winterjas moet je bij Airforce zijn. Onze winterjassen zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van de beste materialen. Je weet dus zeker dat een winterjas die je bij ons koopt jaren mee kan. Hiermee bedoelen we trouwens niet alleen de kwaliteit, maar ook het model. Wij baseren onze ontwerpen op klassieke modellen, zoals de trenchcoat, parka en bomberjack, die altijd modieus zullen blijven. Met een jas van Airforce heb je dus een trendy jas die je over een paar jaar nog steeds goed kunt dragen.

Onze uitgebreide catalogus hebben we zo overzichtelijk mogelijk ingedeeld, zodat je snel de jas kunt vinden die echt bij je past. Zo kies je direct al het geslacht en het soort kledingstuk dat je zoekt. Met de filters naast onze catalogus kun je je zoekopdracht nog wat aanscherpen, bijvoorbeeld door je budget aan te geven of de kleur jas die ze wilt kopen. Kies jij voor een kort jackje, of heb je liever een parka als winterjas?